Det går vanvittigt stærkt i denne tid. Her får du lige en kort opdatering om den seneste viden og anbefalinger om biodiversitet, vand og arealanvendelse.

Finansiering af biodiversitet
Rapporten præsenterer Biodiversitetsrådets tanker, forslag og synspunkter om finansieringen af fremtidige biodiversitetsinitiativer i Danmark. Den baserer sig på, hvad der kræves fagligt for at forbedre biodiversiteten i landet og indeholder anbefalinger til, hvordan både den offentlige og private sektor kan bidrage til indsatsen.

På folkemødet fremlage professor Carsten Rahbek dele af rapporten. Blandt andet tanken om at eksisterende produktionsskove kan udlægges til biodiversitetsområder fordi vejen til større biodiversitet vil være hurtigere end når man starter fra ren landbrugsjord .
Finansiering af danmarks biodiversitetsindsats

Danmarks fremtidige arealanvendelse
Sådan tager vi hensyn til klima, vandmiljø og biodiversitet
Klimarådets anbefalinger om Biodiversitet/ og arealanvendelse, går i store træk på at landbrugsarealet skal reduceres med omkring 1/3 og at der skal skabes mere urørt skov i de nuværende produktionsskove.
Læs rapporten her (den findes også i en kort 10 minutters version)

40 anbefalinger fra Biodiversitetspartnerskabet
Biodiversitetspartnerskabet har formuleret en fælles mission og vision, som sætter mål for virksomhedernes indsatser.

Rapporten blev overrakt til miljøminister Magnus Heunicke på Folkemødet og inden oktober 2024 skal miljøministeren give en tilbagemelding til Biodiversitetspartnerskabet på anbefalingerne til myndigheder og regeringen.
Læs rapporten her

 

Billedet til artiklen stammer fra Friluftsrådet: Danskerne vil have mere offentlig skov