Hvordan forvandles landbrugsjord til skov med nærende jord, urter og træer?

Nysgerrig?
Kom med på Skovgros jordstykker.

Vallestrup

Vallestrup Jordstykket ved Holbæk – Skovgros første jordstykke

Vallestrup jordstykket på 2,7 ha er Skovgros første jordstykke. Med inspiration fra skovfoged Asger Hansen og Skovgro-medlem Ebbe Hermansen planter vi her over flere år for at hjælpe jord og planter på vej så natur-nært som muligt. 

Det første år har vi plantet holme med pionertræer og buske. Vi har sået urter, som giver liv i jorden, og skovfyr, der skal give ly for agern og læ for et skovbryn, vi planter i 2024. 

Vores plante-aktiviteter er åbne for alle. Følg med her på siden under ’Nyheder og artikler’, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Skriv til info@skovgro.dk, hvis du vil være med i Vallestrup-gruppen eller er nysgerrig på at høre mere om hvordan Vallestrup-gruppen går til plantningen.

Følg os på Instagram og se en masse fine billeder fra Vallestrup mm

"I Skovgro opkøber og forpagter vi konventionelt dyrket landbrugsjord, hvor der er behov for at passe på drikkevandet."

Fakta om Vallestrup

Jordstykket ligger ved boringen Vallestrup Kildeplads. Her indvinder vandselskabet Fors ca. 11 pct. af Holbæks årlige vandforbrug – nemlig ca. 225.000 m3 pr. år.

Vandkvaliteten i boringen er pt god. Det betyder fx at der ikke er spor af pesticider. Skovgro er med til at sikre en fortsat høj kvalitet.

Skovgro har fået adgang til jordstykket gennem et samarbejde med det tværkommunale vandselskab Fors (Holbæk, Roskilde, Lejre) og Dansk Økojord A/S, som gennem nye partnerskabsmodeller arbejder for mere biodiversitet, rent vand og grøn landbrug. 
 
Skovgro forpagter en mindre del af jordstykket og er ansvarlig for at plante det til – så vi lærer en masse!
Se kort over Skovgros jordstykke i Vallestrup her
Scroll to Top