En milepæl: 25. marts plantede Skovgro de første træer og buske

Midt i en tid med næsten daglige nyheder om truet drikkevand, biodiversitet og alarmerende høj CO-2 udledning…brugte Skovgro lørdag den 23. marts på at plante træer og buske på et jordstykke i Vallestrup v. Holbæk. Her ligger én af de to Vallestrup-boringer – en kildeplads, der leverer 11 pct. af Holbæk-kundernes årlige vandforbrug.

Skovgros første plantedag

Det var Skovgros første plantedag – og det bliver ikke sidste. For sikke en dag. Vi var 30 Skovgro-ere, naboer og andre interesserede, der plantede på livet løs.

Ni holme med forskellig beplantning, fordelt på arealet. Ni grupper, der plantede de udleverede buske og træer efter gruppens lyster.

Tak til skovfoged Asger Hansen for at udtænke og lede proces. Tak til alle i plante- og arealgruppe-Vallestrup for at arrangere, bage boller, for kunst-greb og fællessang, Solvejs klapbord med kaffe og the – og meget mere.

Første skridt – flere følger

Nu er det første jord og det første drikkevandboringsareal i beskyttende hænder.  Vi glæder os til at følge og lære af Vallestrup-jorden, og lægge til og til med tiden, bl.a med Skovgro-er Ebbe Hermansens kyndige vejledning.

Tilmeld dig og følg med i nyhedsbrev, når Skovgro hen over året inviterer til flere jordberigende aktiviteter på jordstykket.

Jordstykket og Samarbejdet

Vallestrup jordstykket er et lille jordstykke på 2,7 ha, og har for nylig været konventionelt landbrugsjord. Sammen med Dansk Økojord og Vandselskabet Fors gør Skovgro sig her de første erfaringer med sammen at finde nye modeller for hvordan vi kan at plante og drive skov i lokale fællesskaber for at beskytte drikkevand, øge biodiversitet og modvirke klimaforandringer.

Scroll to Top