Skovgro inviterer alle til plantedag den 17. marts kl. 13.00-16.00 på Vallestrup Jordstykke, Vallestrupvejen 22 – lidt uden for Holbæk, når vi planter skovbryn og sætter agern. 

Kom og vær med til at hjælpe skov og natur frem på tidligere landbrugsjord, tæt ved vandboring. Tag venner og familie med i alle aldre til en lærerig dag på naturens præmisser. 

Alle er velkomne – Tilmelding senest 15. marts på info@skovgro.dk – Opsamling på Holbæk Station er mulig. 

Se invitationen her

Dagens planteprogram

Skovgro har arbejdet med Vallestrup Jordstykke i et års tid. Den 17. marts er det tid til at plante skovbryn og sætte agern, der kan blive til egetræer.

Kl. 13.00: Velkommen – lidt om jordstykket, dagens plantning, Skovgro og et poetisk strejf

Kl. 13.15: Vi planter sammen – og får kaffe/the/kakao og boller undervejs

Kl. 15.45: Vi runder af i fællesskab og med en sang

Vallestrup Jordstykket – Skovgros første jordstykke – og sikring af drikkevand

Skovgro har erhvervet det lille jordstykke på 2,7 ha sammen med vandselskabet Fors og Dansk Økojord. Skovgro står for tilplantning af Jordstykket, der frem til 2022 har været konventionelt dyrket landbrugs-jord. Ved jordstykket er der en vandboring, tilknyttet Vallestrup Kildeplads. Her indvinder Fors ca. 11 pct. af Holbækkundernes årlige vandforbrug: ca. 225.000 m3/år fra boringen. Skovgro er med til at sikre en god vandkvaliteten i boringen uden spor af pesticider.

Marts 2024 planter vi skovbryn. Et skovbryn beskytter og skaber og et skovklima. Det bliver tilholdssted og giver føde til en rig flora og fauna. Det giver landskabet en varieret form og farver, og giver frø til skovens næste generation af buske og træer.