En del af Skovgros formål er at skabe kunst og ny viden om vand, skov og biodiversitet.
På folkemødet lavede performancekunstnere Ulla Hvejsel og billedkunstner Nis Rømer en talk og performance for Skovgro. Vi satte billeder på en mulig fremtid og udforskede hvilken rolle kunsten kan spille.
“Vi står på flere måder står i en forestillingskrise, hvor vi mangler billeder på hvordan landskabet skal se ud & ejes, plejes og organiseres fremover”
Ulla Hvejsel udforskede vandet vej gennem kroppen og samfundet og hvordan man kan lave en ny økonomi baseret på passagetiden gennem forskellige kroppe.
Nis Rømer havde inviteret en plante og noget vand med i panelet for at have flere arter og kemiske forbindelser med i samtalen.
”Vandet forbinder os til verden med en naturlighed, der lige som det at trække vejret, går forud for alt andet i tilværelsen. I denne samtale vil vi bevæge os fra teknik og praktik til spekulativ fiktion og utopi om vandets veje gennem krop og samfund. Men vi vil også udfordre hinandens cirkler, og tale om den værdiskabelse og det mentalt overskud, der kan komme af at tænke cirkulært.”
Det var en spændende samtale om nogle af de mest aktuelle emner lige nu.
Tak til Bæredygtig Vandforsyning for invitationen til at deltage i vandets telt på Folkemødet
Kunstnere taenker cirkulaert
Skovgro deltog også i en debat i Drikkevandsteltet lørdag, hvor Danske Vandværker havde inviteret til debatten “Knæk koden til at rekruttere og engagere!”
Her drøftede skovgros forperson Lotte Rømer Grove sammen med Jan Andersen, formand for Danske Vandværker; Niels Andreasen, formand for Granly Vandværk og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd hvordan forbrugerejede vandværker, foreninger og borgergrupper kan supplere hinanden og samarbejde for at give næring til livsnerven, engagementet og virketrangen til gavn for lokalområdet.