En skøn plantedag hvor hundredvis af træer kom i jorden

Vejret var mildt, jorden tilpas fugtig, solen skinnede, lærken sang, bålet knitrede, kakaoen var boblende varm, planter og agern fik nyt hjem.

Søndag den 17. marts var Skovgro værter for første plante-eftermiddag på Vallestrup Jordstykke, som foreningen har sammen med Fors og Dansk økojord.
Plantningen er næste skridt i beskyttelsen af drikkevandet i den nærliggende boring, men det er også et eksempel på den multifunktionalitet af arealerne som er nødvendig for at komme i mål med at vende udviklingen af biodiversitets-, klima-, drikkevands- og næringsstof- kriser.
Det er meget dejligt at vide at, den slags initiativer finder genklang hos mange og at de faktisk kan gøre en forskel.

Alle aldre var mødt op da vi i søndags plantede 400 træer sammen og som en ung deltager, Flicka sagde:
“Det kan godt være, at nogle af dem der er her i dag, de ikke når med til effekten – men det gør jeg. Det er min fremtid! Så det er vigtigt, den bliver lidt grønnere’,

Plantedagen blev dækket fint i medierne, her et udvalg:

TV2 øst dokumenterede det fint med dette lille indslag: https://www.tv2east.dk/nyheder/17-03-2024/1930/1930-17-mar-2024?clip=d05554fc-8367-4dbc-9fba-d11e61ea5e23

Nordvestnyt ; https://www.sn.dk/holbaek-kommune/kom-til-plantedag-for-at-beskytte-drikkevandet/

Hør også Roskilde Dampradio: https://www.dampradioen.dk/kulturscenen/

Hvis du vil være med er der altid plads til en til (for at trække på et gammelt reklameslogan). Gå ind på skovgros hjemmeside og find ud af mere.

Bliv medlem af Skovgro og vær med til at skabe skov i fællesskab – for os, for kommende generationer og for planeten

Det var en dejlig dag. Tak til alle som kom!

Scroll to Top