Der er en række spændende Skovgro-aktiviteter frem til sommerferien

På jorden (Vallestrup)

Onsdag den 14. juni kl. 18.30 til ca. 19.30:
Vi registrerer biodiversitet på Vallestrup-arealet (Skovgro-aktivitet)

Adresse: Vallestrupvejen ml. 20- 24, 4300 Holbæk

Kom med ud på Vallestrup-jordstykket, når vi laver registrering af arealets tilstand.

Det gør vi ved hjælp af ”Raunkær analysen”: En simpel optælling af vegetationsarter inden for den samme cirkel. Cirklerne placeres i områder, som har lidt forskellige vækstbetingelser, så vi kan få et dækkende billede af hvad de forskellige betingelser betyder for plantelivet og for diversiteten. Vi skal danner cirkler, som hver dækker 100 cm2, og tæller arter og antal indenfor cirklen. Skovingeniør og Skovgro-medlem Ebbe Hermansen guider os. Og så skal vi selvfølgelig se hvordan de plantede træer, buske og urter har det.

Rundt i landet

Torsdag den 15. juni kl. 16: 
Skovgro i debat på Folkemødet på Bornholm: Kickstart din bestyrelseskarriere med kampen for det rene vand

Adresse: Danske Vandværkers telt, Danchells Anlæg A 14, https://folkemoedet.dk/events/2023/06/15/kickstart-din-bestyrelseskarriere-med-kampen-for-rent-vand/

Nis Rømer, bestyrelsesmedlem og medinitiativtager til Skovgro deltager i debat om hvordan det demokratiske ejede drikkevand kan beskyttes, og hvad det kræver af vandværkerne. Nis bidrager bl.a. med inspiration fra Skovgro, der som forening er gået i samarbejde med vandværker om at sikre fremtidige generationer adgang til rent og sundt grundvand. Debatten arrangeres af Danske Vandværker.

Lørdag den 17. juni kl. 13: 
Skovgro i debat på Folkemødet på Bornholm: Hvad giver (unge) mod og lyst til grøn organisering?

Adresse: Danske Vandværkers telt, Danchells Anlæg A 14 https://folkemoedet.dk/events/2023/06/17/hvad-giver-unge-mod-og-lyst-til-gron-organisering/

Det pibler frem med nye organiseringer for grøn omstilling. Skovgro er en af dem. Skovgro planter naturnær skov, hvor drikkevandet er truet – og insisterer på at blive klogere på vand, jord, skov imens, gennem kunst, naturfaglige input og fælles handling. Skovgro arbejder med vandværker, offentlige enheder, skovfaglige, kunstnere og andre for at udvikle grønne samfundsmodeller. I Skovgro kan man deltage som man vil, og foreningen inviterer på tværs af generationer. Men appellerer det til unge?

I debatten sporer forskellige unge-stemmer, højskoler og Skovgro sig ind på barrierer og potentialer for unges deltagelse i organiseringer som Skovgro, og giver bud på hvad der kan give mod og lyst til grøn fælles – forhåbentlig systemudviklende – handling.

Mød bl.a. Susan Münster, direktør, Danske Vandværker; Johannes Schønaug, bæredygtighedskonsulent, Højskolernes HuS; Olivia Orlandi Grant, vikarierende dir., Ungdomsbureauet og Søren Børsting, Julie Munk og Lotte Rømer Grove fra Skovgro.

 

ER AFHOLDT:

Onsdag den 24. maj kl. 19-21: Debat i Sorø om modeller for grøn omstilling

Adresse: Værkerne, Frederiksvej 27, 4180 Sorø

Kom med til en spændende debat og få inspiration i Sorø om hvordan man kan handle og bidrage til den grønne omstilling inden for land-, skov- og havebrug.

Skovgros forperson Lotte Rømer Grove er inviteret til at fortælle om Skovgro som bud på en model for grøn omstilling. Vi hører også om modeller fra Rasmus Willig, Andelsgaarde; Søren Vissing, Landsforeningen Praktisk Økologi; Kim Qvist, Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Sorø Økojord og Danmarks Naturfredningsforening-Sorø står bag arrangementet. 

Se mere her: https://www.facebook.com/events/2172510122940331/

https://www.dn.dk/arrangementer/41620-soro-okojord-og-dn-soro-inviterer-til-en-inspirerende-aften/

Søndag eftermiddag den 11. juni: Skovgro på Odsherred Folkemøde: Debat og Skovgro-T-shirt-tryk

Adresse: Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, 4560 Vig

Kl. 14.30 i Det grønne telt: Hvordan får vi plads til både landbrug, energi og natur?

Odsherred Erhvervsforum, Odsherred DN og Skovgro inviterer til åben debat om hvordan vi håndterer de mange forskellige interesser i jorden – flere end der er plads til. Med i debatten er også Odsherred Landboforening, Odsherred Forsyningsselskab, Landskabsarkitektforeningen og Odsherred Kommune. Cirka CPH leder os gennem en debat, som også inviterer deltagerne med. Der er brug for mange stemmer.

Tidlig eftermiddag: Skovgro-T-shirt-tryk: Kom og tryk Skovgro på din t-shirt

Et par Skovgro-er er i fuld gang med at planlægge en Skovgro T-shirt-trykke-station på Odsherred Folkemøde.

Kom og vær med. Det bliver sjovt – også at snakke med andre Skovgro-er og deltagere på folkemødet, bl.a. om videre med hvordan vi planter skov, der sikrer drikkevand.

God forsommer

Skovgro

Scroll to Top