Med kastanjer i risottoen og sange, der fyldte salen med forår, var omkring 80 nysgerrige og engagerede personer med til at gøre Spisefællesskabet på Kunsthøjskolen i Holbæk – og lanceringen af Skovgro – til en helt særlig oplevelse.

Vi fortalte om Skovgros visioner og kort om det konkrete arbejde. De grundvandstruede områder (BNBO og det vanddannende opland) er jo centralt i Skovgros virke og dermed også samarbejdet med vandforsyningsselskaber. Marie Brammer Nejrup fra Fors A/S fortalte om Fors’ visioner og arbejde med at sikre drikkevand via naturbeskyttelse og om hvordan Skovgro indgår heri.

Vi har været i gang med at udvikle Skovgro og med samarbejdet med Fors igennem en rum tid. Det er så fedt at være nået frem til det punkt, hvor vi nu begynder at åbne op og er i gang med at snakke med nye og potentielle medlemmer af foreningen. Vi glæder os til mere af denne del af arbejdet og til at få samtaler om natur og skov ud at gå.  

Aftenen bød også på oplæg om Dyrehaven i Holbæk, et projekt som er klar til indvielse 20. maj. Det var inspirerende at høre om arbejdet med at udvikle dette projekt, og vi er nysgerrige på at snakke videre med bestyrelsen om hvordan de rejste midler (1 million) til projektet. Vi forestiller os at Skovgros jordstykker finansieres gennem en kombination af forskellige kilder, fx fonde, privat donation/crowdfonding og via samarbejde med vandselskab.  Vi vil arbejde på at udbyde borger-skov-andele til en pris, der giver mange mulighed for at købe og være med.  

Tak for en engageret aften, nysgerrighed og fælles sag – og for frivillige hænder både før og efter arrangementet.

KH Skovgro

Marie Brammer Nejrup fra Fors A/S fortæller om Fors’ visioner og arbejde med at sikre drikkevand via naturbeskyttelse og om hvordan Skovgro indgår heri