Nye træer til ære for afdøde og natur

Plant træer til ære for en elsket, der er gået bort, og i håbet om en mere bæredygtig fremtid. Sådan lyder grundtanken bag det samarbejde Ørskov Begravelsesforretning har indgået med foreningen Skovgro, der planter træer, hvor drikkevandet er truet. På Allehelgensdag den 5. november kl. 12.30 – 15.30 kulminerer samarbejdet i en mindeceremoni på et jordstykke ved Vallestrup til ære for de afdøde og naturen.

Arrangementet er åbent for alle, og for familier og venner, som er fælles om at have mistet.  Tilmelding til info@skovgro.dk eller info@orskovbegravelse.dk senest den 3. november.

Ikke mindre end 650 skovfyr skal plantes på et lille jordstykke ved Vallestrup mellem Holbæk og Vipperød for at mindes folk, der er gået bort i løbet af året og samtidig forbedre naturen og drikkevandet i området. Det er Ørskov Begravelsesforretning, der har doneret de mange træer til den nye mini-mindeskov, og den naturfremmende forening Skovgro, som har besluttet hvor og hvilke træer, der skal plantes.

Dette usædvanlige samarbejde kulminerer i en ”Plant-træer-eftermiddag” på Allehelgensdag, søndag den 5. november, hvor alle de familier Ørskov Begravelsesforretning har hjulpet, samt familiernes venner, er inviteret til at komme og plante træer.

”At plante et træ til ære for en, man har elsket, giver de pårørende mulighed for at lade de positive minder vokse og gro i takt med træerne. Vi har skruet op for ambitionerne om både at være en bæredygtig forretning, der støtter det lokale klima og biodiversitet, så det giver så meget mening for os at donere træer til Skovgros projekt”, siger ejer Michael Ørskov, der håber, at “Plant-træer-mindehøjtideligheden” fremadrettet kan vokse til en ny smuk tradition på Allehelgensdag. Ét træ for hver familie, Ørskov Begravelsesforretning har hjulpet gennem året, der er gået.

Plant-træer-ceremoni skal forbedre vandet i Vallestrup
Også hos foreningen Skovgro, der blandt andet arbejder for at plante og drive skov i lokale fællesskaber for at beskytte – og forbedre – drikkevandet, er man stærkt begejstret for det nye samarbejde med Ørskov Begravelsesforretning. Særligt lægger Skovgro vægt på at inddrage borgere i processen med at hjælpe naturen frem.

”I Skovgro er vi optaget af, at vi alle sammen har mulighed for at gøre en grøn forskel. For der sker noget, når vi er sammen om at hjælpe naturen frem. Fælles handling, læring og det at sanse naturen sammen giver mod og lyst til at ændre adfærd. Derfor er vores samarbejde med Ørskov Begravelsesforretning og deres familier så meningsfuldt. Vi planter ikke blot træer som en hyldest til de afdøde, men også med et håb om en mere bæredygtig fremtid”, siger forperson for Skovgro Lotte Rømer Grove.

Dansk Økojord ejer det jordstykke, som Fors har udpeget ved Vallestrup, hvor en kildeplads forsyner borgere i Holbæk Kommune med vand. Skovgro forpagter jorden og arbejder aktivt på at styrke natur og skov, som kan bidrage til beskyttelse af det truede drikkevand i området. De nyplantede fyrretræer i mini-mindeskoven udgør en vigtig del af naturprojektet.

Mindedagen i Vallestrup begynder klokken 12.30 med en velkomst ved Ørskov Begravelsesforretning og Skovgro. Dernæst holder den naturinteresserede præst fra Tuse Næs, Mikkel Vale, et indlæg, og så går træplantningen i gang.

Læs mere om Ørskov og den fulde pressemeddelelse: Presse_Ny mindeskov_skovgro2023
Invitation til begivenheden findes her: Invitation Ørskov_Skovgro

Scroll to Top