CO2 kompensation

Hver enkelt dansker udleder 11 ton CO2 årligt. 60 procent af det samlede aftryk stammer fra privatforbrug som fx indkøb af udenlandske fødevarer eller rejser, dvs omkring 6,6 tons pr dansker i gennemsnit. Klimarådet anslår at klimaeffekten ved arealomlægning af landbrugsjord er 5,6 Ton CO2e pr. ha pr. år.

Én skovandel på 1000m2 hos Skovgro absorberer 0,56 Ton CO2e pr. år eller lidt under 10% af en persons personlige udledninger årligt i al den tid du har andelen.

Vi arbejder på at skabe en model for hvordan du også kan kompensere enkeltstående rejser eller andre aktiviteter, der udleder CO2. Kom snart tilbage for at se hvordan du kan kompensere CO2

Ved at lave et komplet og transparent grønt regnskab for Skovgro, kan vi dokumentere præcist hvor meget CO2 skoven optager, så du kan være sikker på at gøre en forskel.

Vi bygger på tal fra Klimarådet

Du kan være med til at dyrke skov på flere måder:


1

Bliv medlem

Vær med til at støtte vores voksende fællesskab ved at blive medlem. Du får besked når vi starter et nyt skovstykke. Din støtte er med til at sikre rent drikkevand og styrke biodiversitet. Det koster 400 Kr. årligt


2

Køb en skovandel

Vær med til at skabe og plante skov. Du kan være med til at plante og drive den og medbestemme om skoven fx skal være lysåben, vild, med æbletræer eller fokuseret på outdoor aktiviteter. Skoven kan også gøre dig CO2 neutral.


3

Kompensér CO2

Hvis du ønsker at du, din forening eller virksomhed skal være CO2 neutral. Eller vil kompensere for en aktivitet, kan du købe CO2 kreditter. Skovgro laver et omfattende og fuldt gennemsigtigt grønt regnskab.